Review bedak sejuk thanakha

Assalamualaikum wbt..

Dear readers,

Hari ni nak review tentang bedak sejuk thanaka @tanaka @ tate tanaka by DEA. Ops nape lambat ye? sebab ambik masa nak review. belum cuba belum tau kan.Jadi, dah beli, dah cuba, dah ade kesan kesan baru boleh review kan :)

Kesan TANAKA untuk jerawat DAN kulit berminyak ?

Memang tanaka (lemon ) mampu mengecutkan jerawat. Tapi bukan la  pki , lepas 2 jam jerawat hilang n muka terus gebu mcm nora danish. Bukan mcm tu... Bayangkan keadaan ni mcm muka ade jerawat teruk, besar yg menanah (cyst) plus halus2 mcm ruam, kulit muka berminyak.  Pakai tanaka hari2, n kerap siang mlm. Apa yg berlaku lepas pertama kali pakai ialah, minyak diserap , jerawat jd kering. Hari ke3, jerawat kecut2, parut2 terkopek2 tertanggal.. Tapi parut lama yg gelap masih lagi ade. Tapi hati2, sbb muka akan jd kering, n pengeluaran minyak akan jd lebih aktif, bl anda keluar rumah, guna la pelembap. selang seli pelembab yg oily free dgn bedak tanaka... klu guna pure aloe vera gel lg bagus. amalkan selama 3 minggu ni, InsyaALLAH muka bersih...

Dari segi bau tu, mmg ade bau lime, kt tpt ade jerawat memang ade rasa pedih, tp sikit je rasa tu..kejap je..sabar na...

Kesan TANAKA untuk jeragat belum lagi, sbb baru bg model menggunakannya..tunggu next entry ye..

Untuk bagi bedak tanaka tahan lama, tempat simpanan kena bersih, guna tangan/scoop yg bersih semasa ambil bedak tanaka dr bekas asal, pindah dengan amount yg secukup nya mngikut saiz muka kita ke bekas yg lain, campur air mineral skit, atau perahan lemon, sapu terus ke muka.mmg rasa enang dengan aroma lemon/lime td.

Ni la rupe bedak tanaka yg saya review td ye.. saiz besar 111g.
Ingredients:  thanakha, water, glycerine, citric acid, lemon flavour, vitamin c, permitted preservative, whitening agent.
Yang brand ni ade spf 10.84
Rasa selamat nak pakai sebab ade FDA certificate.
Price : RM 22 , size besar 111 g. Kalu sape pernah tgk bedak ronasutra, diameter besar sikit  dr ronasutra, tp ketebalan, 2 kali ganda.Memang tahan lama, lebih sebulan.



Dah macam2 warna tanaka ni. Macam ice cream cup tengoknye..
Bedak Tanaka mempunyai 4 jenis haruman :-

- rose(warna pink)
-jasmine(putih)
-krim(original)-hijau(lemon)
Tapi yang ni xde spf ye. Ade 2 size, 40 gm (RM 15) n 100 gram (RM 22)
Berminat boleh call/msg/whatsapp : 0111-6013974 (mimi)Boleh COD area Shah Alam, Sg. Buloh, Pck. Alam, Negeri Sembilan.


 




 



















Sape2 berminat untuk dapakan bedak tanaka , saya ade menjual pelbagai



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Update contact number

Assalamualaikum wbt...

Maaf kalau ada sape2 terbaca blog ni n berminat untuk dapatkan khidmat saya, number lama telah tidak dapat dihubungi. Apepun blh tinggalkan comment atau message di blog ini.

Utk whatsaap/call/msg hubungi number baru ni: 0111-6013974 (mimi)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pakej Budget Make up & Photography

Untuk meringankan beban bakal pengantin, kami menawarkan pakej2 bajet untuk perkhidmatan photographer dan juga make up.

Pakej juga terbuka untuk pre wedding, outdoor photoshoot,pre and post konvo photoshoot dan any events yang memerlukan perkhidmatan kami.

Kami hanya menyediakan  DVD sahaja, untuk edited photo dan photo album, pls request utk quotation. Boleh berbincang mengikut bajet anda.

Pakej 1.

Make up 1x + Photographer (1 event)
RM 500

Pakej 2

Make up 2x + Photographer (2 event)
RM 800

Pakej 3

Make up 3x + Photographer (3 event)
RM 1100 Sahaja

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi kami
0123634069
mimiasri@gmail.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SHEDA DINNER MAKE UP

                                                   Dua2 ex-hsemate n classmate , kembar sama nama, tp rupa x sama, dua2                            
                                                    cantik, sorang dah kawin, sorang single lagi, but not available rasanya...

                                                        Sheda, dinner make up.X sempat snap pic, make up lama, jd trus              
                                                         ambik kat fb die je. :) ...Thanks sheda.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Fara n hasif wedding (akad nikah)

                                                    A. Before make up B. Trial make up







Untuk lebih banyak gambar, boleh visit FB :https://www.facebook.com/photo.php?fbid=333638953430982&set=a.333632146764996.1073741826.100003546390017&type=3&theater


Duration : 3 hours
Product: MAC, Kryolan, benefit, maybelline
Charge : RM 200 (Tidak termasuk transport )
Tiada sebarang edit, no eyebrow trimming

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Let go Set SF Beauty original

Assalamualaikum wbt..

Let go Set SF Beauty original

Siapa2 berminat untuk mencuba Sf Beauty, atau memang dah guna SF beauty, saya nak let go Night cream, day cream dan 1/4 sabun vitamin c. Saya beli trial , kesan ok, bila sabun habis, saya terus beli set besar dgn harga rm 110.  Tapi muka naik jerawat teruk, mungkin ada masalh allergik, tak pasti sebab apa.

Skrg sy nk letgo sf day cream(belum guna)+night cream (belum guna)+sabun vit c 1/4 left = rm 50 sahaja

berminat hubungi :

0123634069
mimiasri@gmail.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Make up nikah jirin , Bt Kikir, Negeri Sembilan


Gambar before make up diambil dr FB: https://www.facebook.com/azrinnor.ahmad?fref=ts



Banyak lg pic tak sempat diupload. Post yg ni dulu la ye...No edit. 3 Pic after make up. Pic bawah kanan, pic lepas remove make up.
Tempoh make up : 2.5 hours
Produk: Mac, kryolan, byk2 lg...
Price RM: 200 (Pengangkutan luar shah alam  di charge berasingan)
Untuk sebarang pertanyaan hubungi:
0123634069
mimiasri@gmail.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

"Birthday Giveaway Nur Alja"

Photobucket

Assalamualaikum wbt... entry yg berbeza skit dr sblm ni kan..teruja skit sebab first time nak join GA.. entry kali ni "Birthday Giveaway Nur Alja".. baru je nak kenal2 siapa Nur Alja ni.. lepas intai2 page adik alja ni, rupa2nya nye nama tu diambil dr nama seorg cikgu yang sopan santun, baik penyayang, senang cerita, lengkap pakej yang kita imagine sbg seorg cikgu....patut la melekat identiti cikgu tu kat adik ajla ni.Bila tilik betul2 muka adik alja ni nampak ayu, sopan, lembut... tapi tgk page n entry cute2 je.. hehe okla tu..sopan tp cute kan.. :)
To adik alja, Happy birthday in advance (awal sehari..hehe)wish u all d best..semoga sentiasa dberkati dan dilimpahi rahmat oleh ALLAH swt...semoga tercapai hajatmu utk menjadi seorg pendidik yang boleh membimbing anak2 bangsa kearah kebaikan dunia n akhirat ye dik..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sponsor Give Away

Assalamualaikum adik, akak, makcik n sume yang termenjengah and menumpang lalu di blog ni..Akak baru nak mengaktifkan diri dalam bidang blogging ni... kepada pencari2 sponsor untuk give away dalam blog tu, boleh la contact akak ye..akak ada beberapa item untuk di sponsor ..akak juga bermurah hati untuk sponsor 1x make up ye.berminat boleh contact akak ye.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Make up service



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

mekap suka-suka :)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Anis outdoor photoshoot



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

syida - make up






syida. Make up untuk tempahan hubungi : 0176460890

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mekap2 lagi









Booking date untuk make up : Hubungi 0176460890 Scroll down, banyak lagi pic2 mekap ye :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Testimoni :bedak arab lagi

testimoni pakai bedak arab : credit to her fb : Nurulazma Shafiqah Khairul Azhar

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Harga penghabisan stok bedak arab

Bedak arab akan restock, stok lama akan dihabiskan..hanya tinggal 5 bedak arab sahaja..harga promosi hanya rm 48.Berminat call @ msg ke number 0123634069..Siap cepat, dia dapat..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

bedak arab menutup parut bekam

parut bekam kat dahi
cover dengan bedak arab
parut bekam dipipi muka basah2, baru nak sapu bedak arab..klu perasan nampak skit2 bedak arab br sikit disapu tp masih basah
parut dipipi dapat di tutp dengan bedak arab..memang bukan 100%, tp 80 % boleh cover..kena pakai tebal skit berbanding muka yg xde parut..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS


Nama penuh
Email Address:
Postal Address
Telephone Number
Cara pembayaran MAYBANK
CIMB
BANK ISLAM
Make up service
Pembelian Produk
Lokasi make up
Tarikh make up

Click here to create your own form.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tutorial lukis kening

 Cara bentuk kening..letak pic dulu..nanti2 baru explain..lets picture talk lg.. 





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Natural look make up

Berminat make up mcm ni? Hubungi saya tau..nanti  free2 saya bagi tutorial 

fb: lola loli
0123634069



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hasil mekap-mekap

Lets picture talk







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My make up hauls


Sedia untuk berkhidmat.. :)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cara mekap saya untuk kulit flawless

Good news : Saya dah berjaya menjual pieces yang ke 50 bedak arab, dan semuanya memberi komen positive, barulah saya akan berani untuk publish tentang penjualan bedak arab tersebut. Amazing result !!!... saya pengguna mekap tegar, bb cream atau foundation, telah berani meninggalkan mekap2 tersebut untuk keluar rumah... dengan hanya memakai bedak arab.. ini bukan sekadar iklan...saya dan customer2 telah buktikannya...Tujuan utama saya mencuba bedak ini adalah kerana ianya halal untuk dibawa solat, berbanding produk lain yang masih diragui...mesti ada yang cakap..eh...air wuduk tak kena kulit..itu saya x pasti, yg pasti, bila kita rush dah cuci muka, ambil wudhuk siap awal2 , pastu boleh bawa bedak tu masa solat...especially klu kita ni student,ade class, then rmi orang kt surau, mesti nak cepat kan...routine mekap sblm ni, bb cream + pressed powder @ pelembab+ronasutra = mula2 muka flawless, after beberapa jam, muka bermnyak ..especially untuk kulit berminyak..tapi dengan bedak arab, lepas cuci muka, dengan muka basah2 tu terus dap2 bedak, biar dia kering sendiri, dah kering ..look !!! as simple as that, result muka yg glowing n nice natural look...x berminyak pun.. bila peluh bedak masih rata..xde bertompok2... masa pun jimat...tapi warning : saya x cakap hasilnya macam mekap pengantin yang pki 3-4 lapis foundation...cukup sekadar daily mekap routine ye...bila sapuan nipis, muka x berminyak, kulit boleh bernafas, takde ruang bakteria nak membiak, hasilnya, perlahan2 jerawat akan kurang... Inshaa ALLAH... berminat leave ur msg inbox. satu set sponge+bedak rm 50. berat bedak arab, 50 g compare to standard compact powder yg berat 15 g...ketahanan jangka hayat bedak kalau pakai 3x sehari almost 4 month. klu dekat2 boleh try...klu jauh...x dapat nk bg try ... banyak customer saya berulang..bukan maksud die beli lg, tp beli utk kawan plak, mak plak, kakak plak..etc..tp belum ade lg beli as hadiah utk wife :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tidak perlu foundation, tidak perlu bb cream yang merosakkan dan menyumbat pori2 muka

Good news : Saya dah berjaya menjual pieces yang ke 50 bedak arab, dan semuanya memberi komen positive, barulah saya akan berani untuk publish tentang penjualan bedak arab tersebut. Amazing result !!!... saya pengguna mekap tegar, bb cream atau foundation, telah berani meninggalkan mekap2 tersebut untuk keluar rumah... dengan hanya memakai bedak arab.. ini bukan sekadar iklan...saya dan customer2 telah buktikannya...Tujuan utama saya mencuba bedak ini adalah kerana ianya halal untuk dibawa solat, berbanding produk lain yang masih diragui...mesti ada yang cakap..eh...air wuduk tak kena kulit..itu saya x pasti, yg pasti, bila kita rush dah cuci muka, ambil wudhuk siap awal2 , pastu boleh bawa bedak tu masa solat...especially klu kita ni student,ade class, then rmi orang kt surau, mesti nak cepat kan...routine mekap sblm ni, bb cream + pressed powder @ pelembab+ronasutra = mula2 muka flawless, after beberapa jam, muka bermnyak ..especially untuk kulit berminyak..tapi dengan bedak arab, lepas cuci muka, dengan muka basah2 tu terus dap2 bedak, biar dia kering sendiri, dah kering ..look !!! as simple as that, result muka yg glowing n nice natural look...x berminyak pun.. bila peluh bedak masih rata..xde bertompok2... masa pun jimat...tapi warning : saya x cakap hasilnya macam mekap pengantin yang pki 3-4 lapis foundation...cukup sekadar daily mekap routine ye...bila sapuan nipis, muka x berminyak, kulit boleh bernafas, takde ruang bakteria nak membiak, hasilnya, perlahan2 jerawat akan kurang... Inshaa ALLAH... berminat leave ur msg inbox. satu set sponge+bedak rm 50. berat bedak arab, 50 g compare to standard compact powder yg berat 15 g...ketahanan jangka hayat bedak kalau pakai 3x sehari almost 4 month. klu dekat2 boleh try...klu jauh...x dapat nk bg try ... banyak customer saya berulang..bukan maksud die beli lg, tp beli utk kawan plak, mak plak, kakak plak..etc..tp belum ade lg beli as hadiah utk wife :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bedak Arab kokuryu


Kokuryu Super Summer Cake atau nama mudahnya Bedak Arab adalah produk kecantikan yang baru diperkenalkan di Malaysia.. Bedak Arab nie adalah produk dari Jepun, hasil kajian di Filipina Cherry Laboratory. Sangatlah senang dipakai. Beberapa minit menjadikan kulit muka seakan-akan kita pernah masuk kelas make up! Akan kelihatan lembut, gebu, bercahaya, berseri, cun dan yang penting terasa ringan di muka (tak melekit lansung!)

TAK PERLU PAKAI APA-APA KRIM LAGI !

Kelebihan Bedak Arab:

1. Bedak ini 3 dalam 1: mouisturizer, foundation dan alas bedak...sangat jimat!
2. Mengikut aliran darah pemakai. Tak kira kulit gelap, cerah, putih dan sebagainya, Sesiapa sahaja sesuai pakai.
3. Kemas dan sekata membuatkan anda indah.
4. Tidak akan menghitamkan atau menggelapkan kulit anda.
5. Mengecutkan jerawat.
6. Apabila berpeluh anda akan nampak lebih cantik.
7. Tahan Selama lebih 8 jam.
8. Tidak melekat pada tudung, kain, tisu dan sebagainya kerana ia terus meresap ke kulit.
9. Suci dan Halal, boleh dibawa solat.
10. Sesuai untuk semua aktiviti. Santai2, nak pakai cepat tapi hasil mantap.
11. Satu bedak compact boleh tahan sampai 3 bulan.

Harga saya jual murah sebab dapat direct dr org sana sendiri
RM 50 untuk 50gram.
 
Like ·  · 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cara mudah, simple dan cepat untuk bermekap

2 step mudah dan jimat untuk bermekap :

1. Cuci muka
2. lap muka @ muka basah2 tu dab dengan bedak arab/ Basahkan sponge dan dab ke muka ...siap untuk jalan..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Customer bedak arab

Customer 1: Nape kak saya pakai bedak arab ni biase je..xde nampak apa2 beza pun
Saya: Adik pakai mcm mana?
Customer 1: Guna sponge, mcm biasa sapu seluruh muka
Saya: Ada instruction akak bagi, basahkan sponge tu sebelum guna..tapi jangan basah sangat...dah basuh, perah sampai lembab, then guna. Tekan2 bedak ke muka..jangan ditarik2..nanti tak rata..Lagi satu, jangan tak basuh sponge tu, sebab hygienic kena jaga dik..Adik pakai sponge yang akak bagi sekali kan?
Customer 1: Tak, yang tu besar mcm keras je..
Saya: Memamg la die keras dik, sebab tahan lama..bila lembab, die x keras pun.bila kita press ke muka, dia bagi effect untuk ratakan bedak n jadi effect kekal ke muka..Tapi bedak ni pakai byk pun macam tak luak kan..tu la akk ckp tahan lama..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bedak arab ori vs x ori



Bedak arab kokuryu pun dah x diorikan.... klu nak tau beza bedak arab ori @tak tengok pic ni..bahaya beli x ori, takut rosakkan kulit..saya jual yg ori je..



lagi nak tahu ori vs x ori, tgk belakang plastic sponge..












































Photo: Bedak arab kokuryu pun dah x diorikan.... klu nak tau beza bedak arab ori @tak tengok pic ni..bahaya beli x ori, takut rosakkan kulit..saya jual yg ori  je..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BEDAK ARAB (KOKURYU SUPER SUMMER CAKE)


Harga : RM 50 nett.

EMAIL : lavender_xer@yahoo.com

Kokuryu Super Summer Cake atau nama mudahnya Bedak Arab adalah produk kecantikan yang baru diperkenalkan di Malaysia.. Bedak Arab nie adalah produk dari Jepun, hasil kajian di Filipina Cherry Laboratory. Sangatlah senang dipakai. Beberapa minit menjadikan kulit muka seakan-akan kita pernah masuk kelas make up! Akan kelihatan lembut, gebu, bercahaya, berseri, cun dan yang penting terasa ringan di muka (tak melekit lansung!) 
TAK PERLU PAKAI APA-APA KRIM LAGI! 
1. Bedak ini 3 dalam 1: mouisturizer, foundation n alas bedak...sangat jimat!
2. Mengikut aliran darah pemakai. Tak kira kulit gelap, cerah, putih dan sebagainya, Sesiapa sahaja sesuai pakai. 
3. Kemas dan sekata membuatkan anda indah.
4. Tidak akan menghitamkan atau menggelapkan kulit anda. 
5. Mengecutkan jerawat. 
6. Apabila berpeluh anda akan nampak lebih cantik. 
7. Tahan Selama lebih 8 jam. 
8. Tidak melekat pada tudung, kain, tisu dan sebagainya kerana ia terus meresap ke kulit. 
9. Suci dan Halal, boleh dibawa solat. 
10. Sesuai untuk semua aktiviti. Santai2, nak pakai cepat tapi hasil mantap. 
11. satu bedak compact boleh tahan sampai 3 bulan. 
( ikut penggunaan masing-2) bagi wanita-2 yang nak tukar bedak compact baru ke atau tercari-2 bedak compact mana yang sesuai dengan kulit anda, boleh lah cuba bedak arab ni..
Bedak Arab ni berbau harum tau.mg best aje bedak ni...Rugi tau tak mencubanye..ramai diluar sana yg telah memakai bedak arab ni.





P/S : BERMINAT NAK BELI BORONG PUN BOLEH
STOK BERGANTUNG PADA PIHAK SUPPLIER.
INI KERANA BEDAK ARAB INI DIIMPORT DARI TANAH ARAB.
DISINI AGAK MENGAMBIL MASA UNTUK SAMPAI.DIHARAP
SEBARANG TEMPAHAN KALAU BOLEH AWAL.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kebaikkan Pure Marine Collagen


100 gram (satu pek) cukup untuk bekalan sebulan. 2 sudu besar dimakan malam sebelum tido, dan bangun tido sebelum sarapan(masa perut kosong, supaya collagen mudah diserap).


Dapatkan kulit wajah dan tubuh lebih cantik serta berseri dan tubuh lebih sihat dengan hanya 2-3 sudu kolagen lautan tulen setiap hari. Kolagen lautan tulen dari sabah ini sesuai diamalkan oleh lelaki dan wanita dari semua peringkat usia. Ianya 100% tulen tanpa campuran sebarang bahan lain. Boleh di amalkan setiap hari.

Kelebihan Kolagen Lautan Tulen (Pure Marine Collagen)
  1. Nilai nutrisi adalah 10 kali ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (yang berharga lebih kurang RM418 untuk 30gram).
  2. Khasiatnya sama seperti sarang burung layang-layang (yang berharga lebih kurang RM400 untuk 38gram).
  3. 24% kolagen ini bersamaan dengan 2 keping sarang burung layang-layang.
  4. Mengandungi kalsium yang 37 kali lebih tinggi hati ikan.
  5. Nilai pH ialah 7.6
  6. Mengandungi kandungan iodien yang tinggi untuk menghalang tubuh manusia dari menyerap logam berat yang berbahaya seperti plmbum yang boleh menyebabkan kanser darah dan kanser tulang.
  7. Mengandungi banyak vitamin dan mineral penting seperti kalsium, magnesium, potasium, Vitamin B6, B12, C, A, Omega 3 dan anti oksida.
  8. Mengandungi kandungan serat yang tinggi bagi memudahkan penghadaman dan mengatasi masalah sembelit/buasir.
Sangat Disarankan Untuk Mereka Yang:
  1. Mempunyai masalah kulit (menghapuskan jerawat muka/badan, kudis dan kegatalan)
  2. Mempunyai luka akibat kemalangan/pembedahan untuk mempercepatkan penyebuhan kecederaan.
  3. Warga emas, sakit atau uzur kerana ia dapat memulihkan tenaga tubuh. Pengambilan Kolagen mentah ini secara teratur dan berterusan memberi impak yang sangat positif, menjadikan kulit tubuh dan wajah lebih licin, halus, lembut dan cerah. Pori-pori kulit wajah lebih kecil dan wajah nempak lebih lsegar bermaya. Kolagen ini juga boleh dibuat masker untuk wajah dan tubuh. Bagi ibu hamil, pengambilan kolagen membuatkan kulit bayi yang bakal dilahirkan lebih cantik, sihat dan cerah.
Kesan-Kesan Pengambilan Kolagen Asli:
  1. Melaras berat badan dan menstabilkan hormon
  2. Meningkatkan sistem imun dan metabolisma badan.
  3. Memejalkan payudara, otot dan punggung.
  4. Menyihatkan rambut dan kuku.
  5. Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kalenjar tiroid.
  6. Mengurangkan penuaan pra-matang seperti kedutan dan kulit kendur.
  7. Mengurang selulit.
  8. Memberi tenaga.
  9. Melancarkan peredaran darah, mengurangkan sakit bahu dan belakang.
  10. Menguatkan tulang dan sendi serta menjauhkan artritis dan osteoporosis.
  11. Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot.
  12. Merawat penyakit gout.
  13. Mencegah Kanser/tumor.
  14. Menurunkan tekanan darah tinggi.
  15. Meningkat fungsi penghadaman/pencernaan dan merawat gastrik.
  16. Anti bakteria/kulat.
  17. Merawat anemia
  18. Menurunkan tahap kolestrol dalam tubuh.
  19. Menyerap lebihan garam dalam tubuh.
  20. Melicin, menegang dan menghaluskan kulit.
  21. Mempercepatkan pengecutan jerawat dan mengapuskan parut.
  22. Merangsang penghasilan sel-sel baru kulit untuk penyebuhan luka.
  23. Menstabilkan kandungan gula dalam darah bagi penyakit kencing manis.
  24. Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas.
  25. Memberikan rasa kekenyangan bagi proses diet.
  26. Memelihara usus kecil untuk mengelakkan sembelit/Buasir.
Cara Pengambilan:
  1. Ambil 2-3 sudu besar kolagen yang disimpan sebaik sahaja bangun dari tidur atau setengah jam sebelum bersarapan (Waktu terbaik kolagen diserap tubuh ialah ketika perut kosong) dan sebelum masuk tidur (pada waktu malam).
  2. Boleh dimakan begitu sahaja atau dicampur dalam minuman atau jus buah untuk memberikan rasa yang lebih sedap.
  3. Elakan pengambilan kopi, teh dan minuman yang berkafien/berkabonat dalam tempoh 3jam selepas pengambilan. Ini kerana ia boleh menyerap vitamin C, Kolagen dan glutahione dalam badan kita.
  4. Perlu memperbanyakkan minum air kosong (sekurang-kurangnya 2.5-2-3 liter air sehari) bagi melancarkan pembuangan toksin dan mengoptimumkan penyerapan kolagen dalam badan.
  5. Untuk kesan lebih cepat dan bagus, boleh diambil bersama tablet gluthione dan Vitamin C.

100 gram pure marine collagen gred AAA, berharga rm 18 sahaja.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Make up service


Make up service

Nak iklan jap; kepada sesiapa yang perlu perkhidmatan make up untuk sebarang majlis seperti dinner, bertunang, nikah, dating, photoshoot, prewedding outdoor photoshoot, convocation n etc, jangan segan2 hubungi saya ye  sama ada melalui emel @ lavender_xer@yahoo.com or call@ text to :0123634069.
Charge untuk perkhidmatan adalah mampu milik.Untuk sekitar shah alam, tiada charge tol @minyak dikenakan. Charge perkhidmatan yang murah dikenakan bukan kerana make up tiada kualiti or  barang 2 make up murah .Tapi sebab bidang ini saya ceburi secara part time, juga kerana minat nak menghias muka2 ladies2 luar sana. Saya tidak perlu bayar sewa untuk make up studio, tiada pekerja and etc..jadi, anggaplah, harga yang anda bayar itu adalah modal barang2 mekap yang digunakan..InsyaALLAH, jika diberi kesempatan waktu, saya akan upload pic2 hasil mekap saya sendiri dan juga video tutorial make up..

1- Sebarang majlis yang berkaitan dengan perkahwinan - RM 120
2- Bertunang RM 80
3-Dinner, Konvokesyen,outdoor photoshoot etc RM 60
4- Kalau sape2 nk budget mekap lagi boleh runding. Blh adjust dr segi penggunaan barang2 make up.Contohnya natural look ke..sbb kebanyakan make up nak bagi muka seri2 n nampak flawless je kan...Natural look to bukan maksud natural bebetol, tapi kita bagi tutup2 n cover2 blemish , parut2, n lubang2 kt muka..bagi warna sekata je..insyaALLAH..setakat ni make up saya lasting..klu period tu, boleh maintain sampai malam nak tido dengan muka seri2 tanpa kesan minyak yang degil.bukan takde langsung, tapi kurang, klu ade pun x comot...hehehe...
5- Make up trial -boleh bincang, nak try dr segi ape, eye make up, or skin coverage..call /text untuk maklumat lanjut ye..

Tempoh make up: 1 1/2 jam ke 2 jam

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Syida mekap outdoor


Mekap syida

Syida mekap







Product: MAC, Kryolan, dermacos, Revlon
Duration: 1 1/2 hours
No eyebrow trimming

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Norefal placenta oil vitamin E softgel



  •  Sejenis losyen atau serum yang direka khas untuk menambahkan nutrisi bagi semua jenis kulit. Vitamin ni berbau wangi dan digunakan dua kali sehari pagi dan malam selepas mencuci muka. Sapukan rata pada keseluruhan muka dan leher. Ia akan melembutkan pipi dan membantu meremajakan wajah kita. Produk ini akan repair struktur kulit muka kita yang sudah rosak.. So sesuai untuk menutup liang2 roma yg terbuka dan menghilangkan kedutan2 halus dan bekas jerawat serta menegang dan melicinkan kulit.
Vitamin E Softgel made from Swiss Switzerland. Produk ni juga mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan dijamin HALAL dan bahannya selamat untuk dipakai sebab bahan-bahan yang digunakan adalah dari bioteknologi research. Produk ini juga tidak memberi kesan-kesan negatif ke atas kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit.
Bahan yang di gunakan hasil dari bioteknologi research.
NO SIDE EFFECT sesuai untuk semua jenis kulit, guna sekurang-kurangnya 30 kapsul dalam masa sebulan untuk mendapatkan kulit yang sempurna.
Berkesan untuk:
1.Melindungi kulit dari pancaran matahari
~ penggunaan ‘sunscreen lotions’ menyelamatkan lapisan epidermis daripada sinaran ultraviolet cahaya matahari.
2. Mengekalkan kelembapan kulit
~ pengambilan supplement mengandungi vitamin E mencegah dehidrasi kulit. jika anda lihat seorang wanita yang berusia tetapi kelihatan muda dengan wajah yang sihat berseri, itu bererti dia mengambil vitamin E secukupnya,
3. Membantu di dalam menyerap vitamin A
~ vitamin A seperti yang terdapat di dalam karot penting untuk penglihatan dan kulit yang sihat. walau dalam kuantiti yang sedikit, vitamin A ini perlu diserap oleh tubuh bagi kegunaan di atas. pengambilan vitamin E dapat menolong menyerapnya.
4. Melawan dan mencegah jerawat
~ menyapu losyen yang mengandungi minyak vitamin E sangat membantu mencegah jerawat atau jeragat dari timbul di permukaan kulit.
5. Mencegah penuaan kulit
~ Vitamin E ialah sejenis antioksidan. vitamin E melawan radikal bebas dan membuang toksin dalam tubuh. jadi vitamin E penting sebagai agent ‘anti-penuaan’ kerana bahan-bahan mekap yang mengandungi vitamin E dirumus khas untuk mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di muka. pengambilan supplement dalam 400 milligram vitamin E setiap hari pula akan memperbaiki tekstur kulit anda, dan elakkan daripada dimusnahkan oleh pancaran matahari.
6.Elok untuk kulit yang terbakar (sunburn)
~ Vitamin E ni sejuk dan sangat berkesan menghalang rasa terbakar. sapukan pada kulit sebelum terkena pancaran matahari bagi melihat kesannya secara positif.
7. Mengurangkan parut bagi perempuan yang mengandung
~ anda pasti mempunyai ‘stretch mark’ di perut. sapukan vitamin E di bahagian tersebut akan menghilangkan kesan parut. ini kerana parut terbentuk oleh collagen dan vitamin E dapat mengurangkan kekuatan ikatan molekul dalam collagen itu.
8. Mencegah barah kulit
~ kerana merupakan satu antioksida dan juga kerana ia dapat melindungi kulit daripada panahan pancaran matahari, gabungan kedua-dua ini sangat bagus dalam melindungi tubuh daripada kanser kulit ataupun masalah kulit yang teruk.
Cara penggunaan :
  • Gunting hujung kapsul, picit dan sapu pada bahagian muka pagi dan sebelum tidur.
Untuk bulan pertama pakai sehari 2 kali, bila kulit dah gebu n glowing, just maintain sehari sekali sebelum tido pun dah cukup.

PROMOSI Norefal Placenta Vitamin E

RM 10 utk 5 PCS, 
RM 18 utk 10 PCS , 
RM 70 utk 50 pcs

sebiji boleh guna utk 2-3 kali

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS


 SHEEP PLACENTA + VITAMIN E halal atau tak?


Persoalan : Apakah hukum sebenar pemakaian plasenta biri biri secara luaran? "


JAWAPAN:Assalamualaikum, persoalan ini sebenarnya persoalan yang mudah. Pertamanya kita perlu mengetahui Qawaid Fiqhiyyah tentang kaedah mengistinbat hukum. Menurut Qawaid Fiqhiyyah: "Segala hal mu'amalah (urusan harian) hukum asalnya adalah mubah melainkan ada dalil yang mengharamkannya" .Qawaid Fiqhiyyah ini diterbitkan dari hadith Rasulullah berbunyi berikut: Rasulullah saw. bersabda: Segala yang tidak ditegah (dalil jelas) itu tergolong dalam hal-hal yang dibolehkan-Nya. (Shahih al-Jami ash-Shaghir, hadits no. 3190) Namun agak kecewa kerana Qawaid Fiqhiyyah yang difahami oleh orang awam ialah semua benda haram kecuali ada dalil membolehkannya. Adakah boleh kita memakan karipap kerana tiada dalil menghalalkannya? Oleh kerana plasenta biri-biri tidak terdapat dalil yang mengharamkannya UNTUK DIPAKAI DI BADAN (BUKAN MEMAKANNYA BAGI YANG TIDAK DISEMBELIH), maka ia kekal kepada hukum asalnya iaitu harus/mubah. Sebenarnya tidak timbul masalah haiwan itu disembelih atau tidak kerana jika dari bangkai pun kita boleh memanfaatkan tulang atau lemaknya (tidak dimakan). Dalilnya seperti berikut: Ibnu Abbas r.a. meriwayatkan, bahwa salah seorang hamba Maimunah yang telah dimerdekakan (maulah) pernah diberi hadiah seekor kambing, kemudian kambing itu mati dan secara kebetulan Rasulullah berjalan melihat bangkai kambing tersebut, maka bersabdalah beliau: "Mengapa tidak kamu ambil kulitnya, kemudian kamu samak dan memanfaatkan?" Para sahabat menjawab: "Itu kan bangkai!" Maka jawab Rasulullah: "Yang diharamkan itu HANYALAH MEMAKANNYA." (Riwayat Jama'ah, kecuali Ibnu Majah) Dan diriwayatkan pula, bahwa Rasulullah s.a.w. bersabda: "Kulit apa saja kalau sudah disamak, maka sungguh menjadi suci/bersih." (Riwayat Muslim) Kulit yang disebut dalam hadis-hadis ini adalah umum, meliputi kulit anjing dan kulit babi. Yang berpendapat demikian ialah madzhab Dhahiri, Abu Yusuf dan diperkuat oleh Imam Syaukani. Kata Saudah Umul Mu'minin: "Kami mempunyai kambing, kemudian kambing itu mati, lantas kami samak kulitnya dan kami pakai untuk menyimpan korma supaya menjadi manis, dan akhirnya kami jadikan suatu girbah (suatu tempat yang terbuat dari kulit binatang yang biasa dipakai oleh orang Arab zaman dahulu untuk mengambil air dan sebagainya)." (Riwayat Bukhari). 

Kesimpulannya, tiada masalah menggunakan plasenta biri-biri selagimana biri-biri tersebut diuruskan menurut Islam. Sila rujuk jawapan JAKIM di sini:[url]http://baheis.islam.gov.my/web/musykil_new.nsf/92be69fae3f225c0482567f1005a8e7b/43c8c9714415ca8748257487003bbea6?OpenDocument&Highlight=0%2CPlasenta%5B%2Furl%5D FAQ:PLACENTA OIL VITAMIN E SOFTGEL

Cara pemakaian :

1.Cuci muka bersih2.2.Pakai toner.3.Sapu Vit E ni ke seluruh muka dan leher.4.Pelembap dan sunblock.5.Make-up seperti biasa.

INI HANYALAH UNTUK KEGUNAAN LUARAN SAHAJA YE..bukan untuk di makan. 

Kebaikan: 

1) Mempercepatkan penghasilan semula tisu-tisu dermis, menegangkan dan melembutkan kulit, serta mengurangkan kedutan halus

2) Menghubungkan bahan-bahan aktif ke dalam kulit untuk melindungi membran tisu bersel daripada radikal bebas yang menggalakan kerosakan dan pada ketika yang sama memberikan kelembapan yang optimum.

3) Mempercepatkan penjanaan semula sel-sel kulit baru, menjadikan kulit halus mulus dengan seri semulajadi.

4) Mempertingkatkan tekstur kulit dalam tempoh beberapa minit sahaja. Malah penyerapan yang amat pantas.

Bentuk dia macam kapsul je,cemana nk sapu oilnya?1.Mula-mula,potong hujung softgel tu.2.Pastu,picit keluar semua minyak dalam softgel tu ke atas tapak tangan.3.Then,sapu di seluruh wajah dan leher. (if ada parut2 bekas chicken pox ke,or parut2 lama yg nk hilangkan kt bahagian badan,boleh cuba sapu jugak.tp make sure dh cuci bersih2 baru sapu ye.)

 For  optimum effect, sapu la dalam turutan menaik dan dari dalam ke luar muka.(Macam teknik biasa  pakai pelembap muka tu.) Lagipun produk ni boleh menanjalkan kulit kan.

Sila simpan di tempat yang kering pada suhu bilik. Jika letak kt tempat panas, softgel ni boleh jadi lembut dan melekat2. Tapi still ok since kita nk pakai minyak kt dalam je kan.

Pregnant womans boleh pakai x?Produk ini sesuai untuk semua jenis kulit dan disebabkan pemakaiannya sekadar sapu sahaja,tidak mendatangkan masalah kepada wanita mengandung.

Berapa lama kita boleh nampak keberkesanannya?Kebiasaannya seminggu. Tetapi kulit terasa lembut dan licin pada kadar serta merta.Bangun pagi2,muka terasa segar dan ringan.Menjelang ke petang,muka kurg berminyak dan tiada rasa melekit2.Kulit makin sekata dan parut2 memang berkurangan.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS